Els sequoians hem començat la creació de diversos monticles autoprotegits, utilitzant la tècnica de “Huggle Cutlure”, també anomenats “raised beds” (llits elevats).

Seif, l’expert de casa, explica com fer-ho i quin és el seu propòsit.

És bo, perquè no destrueix el sòl, crea allò necessari per alimentar microorganismes i microbacteria, cucs … i també produeix més biodiversitat entre ells. L”Huggle Culture” és bona, sobretot perquè poses grans branques al fons que es converteixen en esponges, de manera que quan plou, la fusta absorbeix molta aigua. Així, durant els períodes en què no plou, sobretot a l’estiu, les plantes que creixen al llit de l’Huggle culture continuen tenint accés a l’aigua i la humitat.

Tots els materials orgànics que agreguem ajudaran a mantenir l’aigua al llit.

Però les branques petites que posem al final, seran destruïdes més ràpidament i es convertiran en compost, totes les fulles que posem últim, a dalt. Cada any podem afegir “mulch” per alimentar els nutrients presents al llit”. 

A la primavera, Seif vol plantar gerds perquè necessiten humitat i una mica d’ombra. Però també, melons, carabasses, cogombres, … Hortalisses que poden créixer i estendre’s al llarg del monticle.

“Aquest tipus de cultura està realment relacionada amb la “no till gardening” (jardineria sense fins)”. 

“El gran avantatge de l’Huggle Culture  és que requereix molt menys treball una vegada construït. No requereix regs externs. Aquest és l’objectiu principal de la cultura hugglea”.