presentació general

Ecovila Sequoia és una cooperativa integral de vida, de iniciativa social, sense anim de lucre. Nosaltres creem, compartim i oferim iniciatives de transformació social, política i económica. Nosaltres gaudim i tenim cura de nosaltres mateixes i de la natura de la que formem part.

La Sequoia és una cooperativa integral de vida, creem, compartim i oferim iniciatives de transformació social, política i econòmica, gaudim i cuidem de nosaltres mateixes i de la natura, de la qual formem part
Mantenim i desenvolupem hàbits que afavoreixen l’autonomia col·lectiva, el canvi social i ecològic. Centrant-nos en el procés humà, cultivant un mode de vida horitzontal i llibertari integrant-nos al ecosistema i lluitant contra els sistemes actuals d’opresió.
Aquí, les dinàmiques individuals i col·lectives poden ser qüestionades i mirar de transformar-les, en un esperit de canvi respectuós dels desitjos i histories de cadauna.
Hem decidit col·lectivament que els comportaments discriminatoris per motius de raça, de sexe, d’edat, de religió, de diferencies físiques o psíquiques no serán tolerats.
La Sequoia desitja contribuir al creixement d’un entorn solidari i diversificat donant suport a la construcció d’una xarxa de bon veinatge i el asentament d’iniciatives col·lectives.
Aquestes bones intencions es concreten en iniciatives com l’horta social de la Sequoia, que es realitza entre persones que habiten a la Sequoia i altres que són veins.
També en la producció de pa amb forn de llenya, massa mare, amassat a ma i amb farines de proximitat i ecològiques. Aquest pa serveix actualment per autobaastir la cooperativa i per intercanviar amb algunes de les col·laboradores. També algun mercat com el de la xarxa de la terra i està en projecc ió obrir una botigueta per poder augmentar la distrubució on també es podran vendre verdures de l’hort.
També tenim el menjador social, on ens trobem els migdies per comaprtir aquest àpat està obert a que puguin venir persones afins a la Sequoia.
També hi ha un espai de celebracions i trobades al jardí, on podem realitzar activitats culturals, àpats, festes, les pizzeries culturals de l’estiu. Durant l’any les pizzeries les fem a la sala principal, a l’interior de la casa. Les pizzeries es couen al forn de pa, amb la mateixa farina i massa mare,… És un espai de trobada setmanal on procurem anar oferint activitats estimulant per l’entorn en el que vivim.
Per últim i no menys important, la propietat de la casa és de la cooperativa d’habitatge La Sequoia des de 2013, on hi viuen actualment 8 adultes i 5 nens. Explorant la manera de viure bé plegades, col·laborant entre nosaltres,acompanyant-nos en els processos de vida, cuidant dels infants, proveïnt-nos de bons aliments i gaudint de la natura i de la casa.
Fa poc, hem començat a elaborar cervesa artesana per poder abastir a les pizzeries culturals. També hi participen persones que viuen a la cooopertiva d’habitatge i persones que no.

¡ Això és el que convidem a explorar, cultivar i nutrir aquí!