ECOVILA SEQUOIA

Projecte d'habitatge i espais cooperatius

Resum de l’estiu i novetats!!

Bona entrada al nou curs 2024-25!!

Aquest estiu han passat forces cosetes per la Sequoia, esperem que per les vostres vides també.

Fent un resum, hi ha una part de burocràcies varies, ja estem al Registre de la Generalitat com a Cooperativa mixta de usuàries i consumidores i d’habitatge. Ens hem presentat als Ajuts Singulars (subvenció de la Generalitat), estem esperant la resposta, esperem que positiva. També estem concursant per el premi d’Innovacat 2024, de la comarca d’Osona. També ens estan assesorant amb temes de comunicació i digital des de la cooperativa Facto (programa GRESODI), amb una premi de 1000euros, per invertir en alguna aplicació. Estem negociant el préstec per les obres de l’Espai Cooperatiu amb Coop57 i sino també amb l’Institut Català de Finances. Bé, ja veieu no ens hem aborrit gens.

I per altra banda s’han fet algunes de les obres més esperades de la Sequoia:

– La teulada dels annexos estan impermeabilitzades, gràcies a l’empenta del projecte personal de l’Emma (Voluntària del curs 2023-24) i els coneixement i energia d’en Manel (sòci habitant).

– La porta d’entrada al pati està feta de nou, gràcies a l’empenta de l’Àngels (sòcia col·laboradora i consumidora), la inspiració de les pràctiques de la Favour (voluntària en pràctiques d’FP Dual), i el mestre David (soci col·laborador), vei de Sant Pere de Torelló, ha quedat preciosa i esperem que duri tant com l’anterior (130 anys), per això en Manel farà una teuladeta fantàstica.

Pintar l’escala dels habitatges (projecte personal de la Luisa, una de les voluntaries de 2023-24) falta el dibuix d’una enfiladissa col·laborativa.

– El terra de l’annex està casi casi acabat, a mans d’en Javi, un fuster veí de Sora vingut de terres gallegues. Tot això gràcies a les aportacions post-Goteo i a la energia de les habitants, trenballadores, consumidores i voluntaries de la Sequoia. Moltes gràcies a totes!!!

A nivell de xarxes socials del territori català, aquest estiu s’ha fet la 7a Trobada de comunitats de Catalunya, l’Edu hi ha participat dinamitzant un taller i dinamitzant els espais d’Oci, l’Anna (jo) participant com una més. Hi ha molts projectes d’habitatge cooperatiu i/o comunitari cuinant-se a Catalunya i més que no hi van assistir.

I a nivell de xarxes locals, aquest any ens hem vinculat novament amb l’Alterna’t i participarem de la Fira d’enguany, que serà el 22 de setembre, al Embarcador del Ter a Manlleu. I coorganitzem una Gimkana greenwashing, amb Pol·len Editorial, el Banc de Llavors de Roda i amb La Granera, el dijous 12 de setembre, aquest dijous vinent. Començarà a les 17:30 al Arboretum de Manlleu (al costat de les piscines)

Per celebrar tot aquestes bones noticies i despedir a la Irene (voluntària CES 2023-24) hem fet tastets de Licors elaborats dins del projecte personal d’en Víctor (voluntari CES 2023-24), acompanyat per la Judit (sòcia habitant). Irene et desitgem un futur ple de bones experiències.

La nostra projecció és poder inaugurar durant el gener de 2025, veurem com es va succeint tots els passos o desnivells a superar, però veient ja a prop la obertura de l’espai al públic, estem iniciant el procés de configuració de les diferents maneres de participar en el projecte. Si alguna de vosaltres voleu participar d’aquest procés poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de correu-e: info@sequoiacoop.net // tel. 935216904 o 616275048. Estem acabant de definir la data de la reunió. Sinó es podrà entrar a formar part quan obrim al públic, com a persona sòcia de consum o com a client final. Si teniu curiositat podeu venir a dinar amb nosaltres algun migdia de dilluns a divendres.

Salut i cooperativisme!!!

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024 ECOVILA SEQUOIA

Autor Anders Norén