Estiu 2023

Així per començar a comunicar-vos per on passem. Hem passat un estiu, estiu, … fent guaret, fent el dol de les persones que han deixat de viure a la Sequoia. A l’estiu s’ha continuat amb l’hort cuidat i governat per en Seif amb l’ajuda d’en Santi wwoof, el David, en Felipe, la Matilda, la Lila i l’Emma, totes elles a través de la xarxa Wwoof , gràcies a totes elees per la energia, les vivenvencies i els aprenentatges. I amb la tardor em tornat a les Assemblees, a prendre decisions, a recuperar les decisions preses al març d’aquest any, potser ja amb els peus més al terra. Durant la primavera de l’any passat vam estar en contacte amb la persona enginyera de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló i ens han donat el vist-i-plau per fer les diferents activitats econòmiques que volem fer a la Sequoia:

– Obrador compartit de pa, reposteria i pizzes
– Obrador compartit de conserves
– Cuina comunitaria i catering
– Botiga – degustació

Per poder legalitzar totes aquestes activitats necessitem un informe tècnic fet per una persona enginyera. Després de contactar amb varies professionals, hem triat Vector Ambiental, són dues persones sòcies que primer de tot ens faran un avatprojecte perquè voguem valorar que implica tot plegat. Dilluns 23, si tot va bé, vindran a veure l’espai, pendre mides per tornar a fer els plànols.

La idea es que aquestes activitats econòmiques es gestionin des de una altra entitat, un grupet de motivades (Àngels, Pablo, Edu i Anna) estem fent el procés de constitució de l’Ecovila Sequoia, en principi una nova cooperativa, segurament de consum. Ja anirem informant dels progressos. Si alguna de vosaltres li interessa aquest procés de constitució poseu-vos en contacte amb nosaltres per telèfon o per mail (info@sequoiacoop.net)

Paral·lelament, han entrat a viure la Judit i en Manel, dos perones de Torelló. Ens sembla que amb ganes de fer-se el seu niu a la Sequoia. Moltes de vosaltres ja les debeu haver vist per Sequoia, formen part de l’Assemblea de la Vall del Ges, que s’han anat reunint al jardí o a la sala de jocs. Estem il·lusionades amb les noves incorporacions.

Ens breus us enviarem una campanya de recollida de finançament per poder acabar les obres de l’Annex, en Shanti va restaurar totes les finestres i portes, han quedat prescioses, gràcies Santi i ara falta impermeabilitzar el sostre i el fer el terra de fusta. També inclourem el pressupost per realitzar l’informe técnic per a la legalització de les activitats. Hi haurà diferents modalitats de col·laborar i possibles retorns.

També han arribat tres de les persones voluntàries europees per aquest curs 2023-24, Luisa de Portugal, Víctor de Bèlgica. i Emma de França i a finals de mes Salomé també de França. La Sequoia torna a renèixer una vegada més, a veure quins aprenentages tenim totes plegades aquesta vegada.

Estem apropet de fer un curs de maneig de Motoserra amb Ceci, el cap de setmana 18 i 19 de novembre. Amb en Ramon anem fent-nos fornades. Sonia i Mini van apareixen per aquí sempre aportant llum i suport. Sònia Xucurut esperem continuar aprenent amb ella a fermentar i conservar aliments i a menjar Rico rico. En Shanti, també va venint a veure’ns a veure si cuinarem una mica de cervesa aquest any. Em tingut a Mateo i Raquel passant l’estiu i de masovers de la casa, gràcies a això em pogut fer una mica de vacancetes. Esperem que l’Anna Bonjoch ens organitzi alguna que altra festeta. I qualsevol de vosaltres que s’inspiri a fer alguna altra activitat a la Sequoia, que s’acosti i ho xerrem.

Volia informar també que fa pocs dies la Bruna (la mestina guardiana de la Sequoia) ens va deixar. Esperem que estiguis on estiguis, estiguis en Pau. L’hem enterrat a l’Hort d’en Carles.